Uncategorized

O avipya vash o shero yeke dizutnesko ani Kosova , may tele ano rayoni

  • 08/10/2018
  • By Romano Avazo
Share

Republika e Kosovaki phiravela te ovela may telune avipya ano Bruto Produkti Thanesko , vash o shero e dizutnesko , ani analiza a yaver thanencar ano rayoni

Sar si vash agorutne informate kotar I Agenicya vash Statitike e Kosovake , Bruto Produkti Thanesko vash o bersh 2017 , sine pedo 6.4 miliarde euro , kote Bruto Produkti Thanekso vash o shero e dizutnesko sine 3.566 euro , vash o vazdipe  e qaeipesko e ekonimiyako ani Kosova isitov 4.2 pe shel .

 

Bruto Produkti Vendor për kokë banori në vendet e rajonit dhe në Kosovë, sipas të dhënave të Fondit Monetar Ndërkombëtar, për vitin 2017 është:

Bruto Produkti Thanesko , vash o shero e dizutnengo vash o thana e rayonencar , sari si vash I analzia e Fondeski Monetaruni Naciunaliyuno , vash 2017 isitov :

Montenegro  – 6,646 euro

Serbia – 5,126 euro

Makedonia – 4,757 euro

Bosnja thay  Hercegovina – 4,473 euro

Albania – 3,983 euro

Kosova – 3,372 euro