ROMANO TEATRO "NEXHIP MENEKSHE"

O sheruno e partiako LPRK vizitnla o probe e "Romane Teatroske Nexhip Menekshe"

  • 27/01/2021
  • By Romano Avazo
Share

  Lideri e partiako LRPK   r.Ergjan  Galushi    arat vizitngya  e artisyen  e  romane teatroske   "Nexhip Menekshe"  kola   gadiserenape vash e nevi Perofmanca  khardi “  Angloachav”

O rayo Galushi  na bistergya te potencinol kay o BRO  “Durmish Asllano”  sitov o  than  kote ov chivgya pere anglune bacakya sar yek aktivisti , may tele shay te arakhen o pherdo posti kova o  Rayo Galushi  postingya ani piri personaluni cham ano Facebook pe Albanyuni chib:

Sot, vizitova "shtepine time" te dyte.

Ketu, ne SH.K.A "Durmish Asllano", filluan hapat e mi te pare si aktivist i shoqerise civile.Duke u angazhuar si aktor ne Teatrin Amator te Romeve, e deri tek moderimi i emisioneve per te rinje ne Radio "Romano Avazo".

Secili intelektual rom, ka qene i "obliguar" se pari te kalonte neper dyert e Durmish Asllanos.Sepse, renesansa e edukimit te romeve fillon ne vitin 1969 kur edhe eshte krijuar kjo shoqate.

Kultura ka qene dhe mbetet ambasador me i mire i perfaqesimit te komunitetit tone.

Kete amanet po e trashigojne edhe keta te rinje mbi supet e tyre, sepse nga stergjysherit, gjysherit e baballaret tane rome, e kemi te vetmin tastament - kulturen, pasqyren e romanipes.

Nata e sontme, me ktheu ne retrospektiven e dikurshme kur edhe ne, si keta te rinje punonim tere naten per probat teatrale se bashku me legjend e teatrit, tani me te ndjere, Nexhip Menekshe.

Kultura ka qene dhe mbetet i vetmi perfaqesues i denje i romeve, por tani ka ardhur koha qe, permes kultures politike t'ia kthejme dinjitetin e romeve permes zerit perfaqesues politik ne Parlamentin e Kosoves.