Uncategorized

Vi KDTP phikoinla e rodlarin vash i romani qhib

  • 30/09/2022
  • By Romano Avazo
Share
Vi KDTP phikoinla e rodlarin vash i romani qhib
Siyem ano trinto qhon kay riaktualizisalo e romane komuniteteski rodlarin vash penjaripe e romana qhibyako sar qhib ano ofisiyaluno vastipe ani Prizrenoski Komuna.
Palo ver-verutne maladipya e centralune thay lokalune reprezentyencar, akana shrdinde o maladipya vi e Prizrenoska Komunake Asambleistyencar.
Koordinatori e projektesko "Promovipe e diversitetesko thay e romana qhibyako ani Prizrenoski Komuna", kova implementigyola kotar o Nevo Koncepti thay phikoingyola kotar Eurpako Koncili, Fatmir Menekshe arakhlape vi e asambleista Sevil Liman Kazaz kotar e turkyuni partia KDTP, kola informingya vash e rodlarin thay rodingya phikoipe kotar oy thay e partia KDTP.
Sevil Liman Kazaz thay e partia KDTP deklarigya kay si gatiserne te phikoinel e rodlarin kay e romani qhib te penjargyol sar qhib ano ofisiyaluno vastipe ani Prizrenoski Komuna.
_______________________________________________________________________
Edhe KDTP mbeshtet kerkesen per gjuhen rome
Jemi ne muajin e trete te riaktualizimit te kerkeses se komunitetit rom qe gjuha rome te njihet me statusin si gjuhe ne perdorim zyrtar ne komunen e Prizrenit.
Pas takimeve te shumta me perfaqesuesit e nivelit qendror dhe lokal, tani kane filluar edhe takimet informuese me kuvendaret e Komunes se Prizrenit.
Koordinatori i projektit "Promovimi i diversitetit dhe gjuhes rome ne komunen e Prizrenit", qe implementohet nga Nevo Koncepti dhe mbeshtetet nga Keshilli i Europes, z. Fatmir Menekshe ka realizuar takim informues me kuvendaren Sevil Liman Kazaz nga partia KDTP, rrjedhimisht nga e cila ka kerkuar edhe mbeshtetje.
Sevil Liman Kazaz ka deklaruar se ajo dhe partia KDTP mbeshtesin kerkesen e komunitetit rom qe gjuha rome te njihet me statusin e gjuhes ne perdorim zyrtar ne komunen e Prizrenit.